Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

De moed vinden om vol te houden

“Volhouden is de boodschap.” Dat horen we in deze coronatijd elke dag. Nochtans is dat volhouden soms lastig. We zijn het geregeld beu en snakken naar een versoepeling van de maatregelen. 

De natuurlijke huisapotheek, interactieve voordracht

Moeder natuur schonk ons vele kruiden waarmee je verschillende klachten en kwalen kan verzachten en je gezondheid kan ondersteunen. Meester herboriste Vicky Colman laat je de kracht van fytotherapie ontdekken, maar met de nodige aandachtspunten om kruiden veilig te gebruiken.

De natuurlijke huisapotheek, workshop

Wil jij ook jouw apothekerskast vullen met zelfgemaakte, natuurlijke en ecologische kruidenpreparaten? Moeder natuur schonk ons vele kruiden die gebruikt kunnen worden ter verzachting bij allerhande kwaaltjes.

De nieuwe voedselpiramide

Hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit? De vernieuwde voedingsdriehoek zet de aloude voedingspiramide op zijn kop. Je krijgt recepten en tips mee voor een evenwichtige, gezonde en lekkere voeding.

De oceaan, het klimaat en onze gezondheid

Een boeiend verhaal over hoe alles met alles verbonden is. Wereldwijd verdwijnen bossen in een zeer hoog tempo, met grote gevolgen voor de ecosystemen in de oceaan. Dit heeft dan weer gevolgen voor ecosystemen op het land, en op de gezondheid van de mens.

De pensioenregeling en toegelaten activiteiten na pensioen

Na een leven van hard werken, wil iedereen nog wel wat genieten. Daarom vraag je je terecht af hoeveel en welk pensioen je zal ontvangen én welke mogelijkheden er bestaan om nog wat bij te verdienen en toch pensioen te genieten.

Degustatie: culinair met thee

De wereld van de kwaliteitstheeën is ontzettend boeiend, rijk en eeuwenoud. Maar wat gebeurt er wanneer je de thee combineert met een hapje? Zoet, uiteraard, of met hartig gerechtje? Verken de mogelijkheden tijdens deze interactieve degustatie. Je gaat geïnspireerd naar huis!

Digitaal onderweg in eigen land

Met de apps van Google Maps, NMBS, De Lijn, … plan je makkelijk je uitstappen in eigen land. We experimenteren samen de verschillende opties en functies. Kan je jouw ticket vooraf online betalen en zo ja, hoe? Is dat veilig?

Diversegem

Beeld je in dat we helemaal opnieuw konden beginnen: wie mag dan bepalen hoe onze samenleving of organisatie eruit zou zien? Diversegem is de naam van een fictieve wijk waarvoor we samen nieuwe inwoners zoeken: wie krijgt de touwtjes in handen als we helemaal opnieuw konden beginnen?

Dochter van de dekolonisatie

Nadia Nsayi is een dochter van België en Congo. Aan de hand van haar gemengd familieverhaal vertelt ze over de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België. Ze eindigt met een pleidooi voor dekolonisatie.