Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Borgerhout, bakfietsen en pleintjesvoetbal

In het zeer dichtbevolkte Borgerhout is één bewoner op drie jonger dan 18. De schaarse groene en open ruimte worden er dus intensief gebruikt. Toch is hier de voorbije jaren veel gerealiseerd. Ontdek mee de winkeltjes, de bars, de galerijen, .... en waar bewoners van dromen en voor ijveren.

Congolese sporen

Tijdens deze tocht in Antwerpen ontdekken we de relatie tussen Antwerpen en Congo op cultureel en handelsvlak vanaf de 16de eeuw tot vandaag. We bespreken de kolonisatie van Congo, de verrijking van bepaalde Antwerpse families, ... Maar ook hoe onze kijk op dat koloniaal verleden verandert.

De gezellige straatjes van Deurne Dorp

Het landelijke Deurne veranderde vanaf de 19de eeuw in sneltempo. Het Dorp aan de Schijn, werd een arbeidersbuurt. De smalle en vaak onbekende straatjes rond het Cogelsplein vertellen het verhaal van de gewone man die er woonde, werkte en er plezier maakte.

Hedendaags / historisch Antwerpen

In de binnenstad van Antwerpen valt er heel wat hedendaagse architectuur te ontdekken. Gevestigde en jonge architectenbureaus realiseerden nieuwe interessante projecten die sterk ingebed zijn in een historische context. We nemen je mee naar enkele boeiende plekken.

Het Groen Kwartier

Hoe werd het domein van het Militair Hospitaal een groene oase midden in de stad? Dat is het verhaal van het Groen Kwartier dat we tijdens deze wandeling vertellen.

Historische wandeling Antwerpen

Waarom zijn de Antwerpenaren toch zo vol van hun stad? Ontdek het in de klassieker der klassiekers: de historische wandeling. Ontrafel de rijke geschiedenis van Antwerpen en bewonder de pracht en praal van weleer.

Rond de wieg van Antwerpen en verder …

Een “wieg” op enkele heuvels, een haast 1000 jaar oude stadsmuur, het 500 jaar oude Vleeshuis, … Wandel mee door de geschiedenis van de stad.

Sjiek wonen rond het museum

Tijdens deze wandeling trekken we door de wijk Het Zuid. We verkennen de directe omgeving van het Museum voor Schone Kunsten en zetten de spot op de vele pronkwoningen in de buurt.

Van het Centraal station naar de Groenplaats

Wandel mee over de centrale as van het Station via de Keyserlei, de Leysstraat en de Meir naar de Groenplaats. Ontdek de architectuurstijlen en hun specifieke kenmerken. Op deze wandeling vinden we Art Nouveau, Art Déco, Ecclectisch, Rococo, Renaissance, Beaux Arts, Neo-klassiek,…