Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Actief, positief en creatief genieten van je pensioen

We leven steeds langer, veel langer. De pensioentijd duurt steeds langer. De moeite waard dus om er zorgzaam mee om te gaan en erin te investeren. Na deze voordracht ga je naar huis met tips hoe je dat concreet aanpakt.

Als ik nee zeg, voel ik me schuldig

Dagelijks komen er vragen op je af. Vaak durf je niet ‘neen’ zeggen of als je ‘neen’ zeg, voel je je daarna schuldig. In deze workshop staan we stil bij de manier waarop je omgaat met vragen, uitnodigingen, verwachtingen, veronderstellingen die op je afkomen.

Authentiek contact leren leggen

Ervaar ook jij heel wat ontmoetingen als moeilijk of niet helemaal ‘echt’? Beelden over jezelf, over de ander, zenuwen, onzekerheid, te hoge verwachtingen, ... werken als stoorzenders. Deze workshop biedt je een aanzet tot anders en authentieker contact leggen.

Baas over eigen gedachten – gedachtenmanagement

Je gedachten bijsturen om je welbevinden te vergroten en je doelen te bereiken, weg van het uitkomstloze tobben. Het lijkt een onbereikbare droom, maar dat is het niet. Het is een keuze en een beslissing.

Biologische voeding: gezonder, of niet?

Biologische voeding is goed voor milieu, natuur, dierenwelzijn en eerlijke handel, dat is geweten. Maar is het nu ook gezonder of niet? Voedingsdeskundige en holistisch therapeut Thierry Maréchal geeft je gefundeerde inzichten in de biovoeding.

De kunst van het (niet) alleen zijn

We vinden het moeilijk om alleen te zijn, of we nu een partner hebben of niet. Een relatie is vaak zelfs een vorm van escapisme: het niet zonder de ander kunnen. Het is nochtans van levensbelang genoeg te hebben aan jezelf. Dan is al wat daarbij komt surplus.

Een kwestie van veerkracht

In je leven komt er zo nu en dan iets op je pad dat je (even) doet wankelen, iets dat je uit evenwicht brengt of je zelfs echt op de proef stelt. Op zulke momenten kunnen we meestal rekenen op de nodige veerkracht in onszelf.

Gepassioneerd gepensioneerd

Stoppen met werken beïnvloedt je hele leven en dat van je partner. Het is tegelijkertijd een afscheid en een nieuw begin. Hoe maak je jouw pensioen en dat van je partner tot een succes? Na deze voordracht ga je naar huis met veel inspiratie, concrete tips en aanzetten.

Minder stress in je leven, het kan

Groeiende werkdruk, verplichtingen, spanningen, tegenstrijdige opvattingen, piekeren, ... hoe ga je ermee om? In deze workshop tonen we dat je zelf belangrijke sleutels in handen hebt.

Sleutels tot geluk

Er wordt zoveel over geluk gesproken en geschreven. Het is de meest universele en tijdloze zoektocht die er bestaat. Maar tegenwoordig jagen we vooral het korte geluk na. Waarom is het 'lange geluk' zo moeilijk te bereiken? Wat maakt ons (on)gelukkig? Gelukkig kunnen we er iets aan doen!