Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Als ik nee zeg, voel ik me schuldig

Dagelijks komen er vragen op je af. Vaak durf je niet ‘neen’ zeggen of als je ‘neen’ zeg, voel je je daarna schuldig. In deze workshop staan we stil bij de manier waarop je omgaat met vragen, uitnodigingen, verwachtingen, veronderstellingen die op je afkomen.

Authentiek contact leren leggen

Ervaar ook jij heel wat ontmoetingen als moeilijk of niet helemaal ‘echt’? Beelden over jezelf, over de ander, zenuwen, onzekerheid, te hoge verwachtingen, ... werken als stoorzenders. Deze workshop biedt je een aanzet tot anders en authentieker contact leggen.

De kunst van het (niet) alleen zijn

We vinden het moeilijk om alleen te zijn, of we nu een partner hebben of niet. Een relatie is vaak zelfs een vorm van escapisme: het niet zonder de ander kunnen. Het is nochtans van levensbelang genoeg te hebben aan jezelf. Dan is al wat daarbij komt surplus.

De moed vinden om vol te houden

“Volhouden is de boodschap.” Dat horen we in deze coronatijd elke dag. Nochtans is dat volhouden soms lastig. We zijn het geregeld beu en snakken naar een versoepeling van de maatregelen. 

Een kwestie van veerkracht

In je leven komt er zo nu en dan iets op je pad dat je (even) doet wankelen, iets dat je uit evenwicht brengt of je zelfs echt op de proef stelt. Op zulke momenten kunnen we meestal rekenen op de nodige veerkracht in onszelf.

Gezond ouder worden en leven

Fit en gezond blijven, dat wensen we allemaal. Ook als we ouder worden, ja zelfs op hoge leeftijd. Je hebt niet alles in de hand, maar toch kan je zelf flink bijdragen aan je mentale en fysieke gezondheid. We geven je tips en tricks om gezond ouder te worden en te blijven.

Minder stress in je leven, het kan

Groeiende werkdruk, verplichtingen, spanningen, tegenstrijdige opvattingen, piekeren, ... hoe ga je ermee om? In deze workshop tonen we dat je zelf belangrijke sleutels in handen hebt.

Sleutels tot geluk

Er wordt zoveel over geluk gesproken en geschreven. Het is de meest universele en tijdloze zoektocht die er bestaat. Maar tegenwoordig jagen we vooral het korte geluk na. Waarom is het 'lange geluk' zo moeilijk te bereiken? Wat maakt ons (on)gelukkig? Gelukkig kunnen we er iets aan doen!

Succesvol en zinvol ouder worden: passie voor nieuwe kansen en uitdagingen!

Met pensioen gaan betekent nieuwe verwachtingen, uitdagingen, kansen én valkuilen. Het is tegelijkertijd een afscheid én een nieuw begin. Een sessie vol inspiratie voor wie de tweede helft van het leven weldra zal instappen.

Van onrust naar gemoedsrust – Hoe levenskunst jou kan helpen

Mentale rust vinden, is misschien wel de belangrijkste en tegelijk grootste stap in ons leven. Hoe maken we ons gemoed minder afhankelijk van externe zaken? Het is de weg van lijden naar leiden. Van onrust naar gemoedsrust. Met deze sessie zet je alvast de eerste stap.