Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Eco Deco – Maak je eigen ecologische decoratie

Een aangenaam geurtje en een kaarsje zetten de toon voor een gezellige sfeer in huis. Toch bevatten luchtverversers en geurkaarsen heel wat schadelijke stoffen. Maak zelf je sfeermakers. Je gaat naar huis met massa’s tips en 3 zelfgemaakte decoraties. Allemaal 100% eco!

Handige Henriëtta

Wil je niet langer wachten op je broer, echtgenoot of pa om een lekkende kraan te herstellen? In deze cursus krijg je oplossingen voor veel voorkomende problemen in huis.

Je eigen notitieboekje binden uit oud papier

Oud papier is alom aanwezig. Waarom een notitieboekje kopen als je je eigen, originele notitieboekje kan creëren? In deze workshop leer je maar liefst 3 technieken om jouw eigen notitieboekjes te maken, met zoveel mogelijk gerecycleerd materiaal.

Jungle in een fles

Je eigen plantenwereldje in een fles, dat creëer je tijdens deze workshop. Mooi om naar te kijken en ook nog eens supergemakkelijk in onderhoud. Je hoeft de planten geen water te geven, dit gesloten mini-ecosysteem zorgt voor zichzelf.

Moswandje maken

Hou je van groen in huis maar wil je eens iets anders dan een potplant? Dan is een moswandje iets voor jou! In deze workshop maak je met geconserveerde mossen een schilderij. Een mooie en originele blikvanger in je interieur.

Sleutelen aan je fiets

Bandje plakken, lampje steken, remmen afstellen. Een fiets vraagt best wat onderhoud. Leer het zelf en leer iets over fietsmechaniek.

Timmeren met sloophout

Als buurthuis, vereniging, organisatie of burgergroep ben je misschien op zoek naar een groepsactiviteit waarbij de deelnemers letterlijk de handen uit de mouwen steken. Samen aan iets timmeren, werkt verbindend. Jullie bepalen zelf wat jullie bouwen.

Verticaal groen

Een fotokader gevuld met plantjes in plaats van met een foto, dat creëer je tijdens deze workshop. Het is niet alleen origineel maar ook decoratief. Resultaat: een stukje groen om aan de muur te hangen of op de kast te zetten.

Weef je tawashi-spons en zeepmatje met gerecycleerd materiaal

Tijdens deze creatieve workshop leer je om een afwassponsje te weven met je oude sokken en een zeepmatje van kapotte fietsbanden. Zelf zijn we super fan van onze sponsjes.