Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Is waardig wonen betaalbaar voor iedereen?

Er is een wooncrisis gaande: er is een gebrek aan kwalitatieve, betaalbare en geschikte woningen. Vooral grote gezinnen in een maatschappelijk kwetsbare situatie wonen te klein, te duur en ongezond. Een expert van Collectief Goed ligt de sociale woningproblematiek toe.

Jacht op vals nieuws

Een onafhankelijk journalist toont je het ware gelaat van vals nieuws. Zijn verhaal is hard en ontluisterend, maar verhelderend. Het helpt je om een gefundeerde opinie te vormen over de grote conflicten.

Oorlog in Oekraïne: hoe is het zover kunnen komen?

De oorlog in Oekraïne raakt ons diep. De hevigheid waarmee het Russisch leger tekeergaat, werpt vragen op. Hoe is het zover kunnen komen? En wat kunnen wij van hieruit doen?

Ringland en de Antwerpse mobiliteit

Ringland zette in 2014 de overkapping van de Antwerpse ring op de agenda. Sindsdien is Ringland uitgegroeid tot een breedgedragen burgerbeweging die ook weegt op het beleid. Hoe deden ze dat?

Sociaal isolement doorbreken

Steeds meer mensen belanden in een sociaal isolement in deze tijden gekenmerkt door individualisme en vervreemding, snelle veranderingen, sociale problemen en angst. Bleri Lleshi laat zien hoe mensen daarin terechtkomen en hoe we ze daaruit kunnen helpen.

Vlaamse erfbelasting en successieplanning

In een klare en toegankelijke taal krijg je een goed inzicht in de huidige reglementering over huwelijksvermogensrecht, de nieuwigheden van de erfbelasting en successieplanning. Bovendien krijg je tal van nuttige tips & tricks om proactief jouw successieplanning te optimaliseren.

Wat doet de bank met mijn geld?

Benieuwd wat je geld zoal uitspookt eenmaal het op je rekening staat? Het slaapt namelijk niet op de bank. De financiële keuzes die banken vandaag met dat geld maken, bepalen hoe de wereld van morgen eruit ziet. In deze vorming legt FairFin uit wat er achter de schermen van een bank gebeurt.