Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Lekker (on)kruid wieden in je tuin

We houden onze tuin graag proper en wieden ongewilde kruiden weg. Maar wist je dat je daardoor ook gratis, ecologisch verantwoord én supergezond voedsel zomaar wegwerpt? Een gediplomeerd herborist toont je wat lekker is en laat je proeven van een zelfgemaakt (on)kruidhapje.

Maak je eigen natuurlijke dag-, nacht of handcrème

Huidcrémes zijn vaak duur en bevatten schadelijke chemische stoffen zoals parabenen en synthetische aroma's. In deze workshop leer je hoe je een crème maakt boordevol werkzame ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Voortaan smeer je 'puur natuur' op je huid!

Maak je eigen zero-waste shampoo en conditioner

Wil je jouw haar reinigen en verzorgen met producten boordevol natuurlijke ingrediënten en bovendien ook de afvalberg verkleinen? In deze workshop maken we een shampoobar aangepast aan jouw haartype en een conditionerbar.

Moestuin op je terras

Je hebt een grote of kleine tuin, terras of balkon, in of buiten de stad. Je wil graag zelf groenten, kruiden en eetbare bloemen kweken. Ontdek hoe je aan de slag kan met potten en bakken.

Natuurlijke wellness in de badkamer

Je mooi en gezond voelen met respect voor Moeder Natuur is een must voor elke vrouw. Wat is er heerlijker om te genieten van een relaxerend bad of een verkwikkende douche? Na deze workshop verwen je jezelf met badbruistabletten, badzout, een kruidenstoombad, ...

Wildplukken, hoe begin je eraan?

Wildplukken is helemaal terug van weggeweest. We zijn gebeten om onze tanden te zetten in wilde kruiden en groenten. En terecht! Ze zitten boordevol smaak, aansterkende vitaminen, mineralen en gezonde stoffen. Maar hoe begin je eraan?