Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Gezonde limonades en ice teas

De zomer is in aantocht. Er komen tal van gelegenheden waar we verlangen, soms snakken, naar een dorstlesser. Met deze workshop tover in geen tijd een gezonde dorstlesser op de tuintafel of in de picknickmand.

Hoe leg ik een kruidentuin aan?

Een kruidentuin paart het schone aan het nuttige. Met hun structuur, kleur en bloemen vormen kruiden een prachtig plekje in je tuin. Maar je kan ook een heuse kruidentuin aanleggen. We zetten jou op weg.

Lekker (on)kruid wieden in je tuin

We houden onze tuin graag proper en wieden ongewilde kruiden weg. Maar wist je dat je daardoor ook gratis, ecologisch verantwoord én supergezond voedsel zomaar wegwerpt? Een gediplomeerd herborist toont je wat lekker is en laat je proeven van een zelfgemaakt (on)kruidhapje.

Maak je eigen natuurlijke dag-, nacht of handcrème

Huidcrémes zijn vaak duur en bevatten schadelijke chemische stoffen zoals parabenen en synthetische aroma's. In deze workshop leer je hoe je een crème maakt boordevol werkzame ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Voortaan smeer je 'puur natuur' op je huid!

Maak je eigen zero-waste shampoo en conditioner

Wil je jouw haar reinigen en verzorgen met producten boordevol natuurlijke ingrediënten en bovendien ook de afvalberg verkleinen? In deze workshop maken we een shampoobar aangepast aan jouw haartype en een conditionerbar.

Moestuin op je terras

Je hebt een grote of kleine tuin, terras of balkon, in of buiten de stad. Je wil graag zelf groenten, kruiden en eetbare bloemen kweken. Ontdek hoe je aan de slag kan met potten en bakken.

Natuurlijke wellness in de badkamer

Je mooi en gezond voelen met respect voor Moeder Natuur is een must voor elke vrouw. Wat is er heerlijker om te genieten van een relaxerend bad of een verkwikkende douche? Na deze workshop verwen je jezelf met badbruistabletten, badzout, een kruidenstoombad, ...

Sopke draaien – Maak je eigen groene schoonmaakmiddel

Poetsen is een noodzakelijk klusje in huis en schoonmaakmiddelen helpen ons daarbij. Maar zijn ze ook goed voor onze gezondheid, en voor onze planeet? Kan het niet beter? Je gaat naar huis met tips & tricks en 3 zelfgemaakte schoonmaakmiddelen.

Wildplukken op trage wegen – wildplukwandeling

Niet alleen in een bos maar ook tussen stoeptegels, op braakliggende gronden en op bermen is gezond en lekker groen te vinden. Op deze wandeling leer je van een gediplomeerd herborist niet alleen de knepen van het wildplukken, maar leer je ook tal van boeiende planten herkennen.

Wildplukken, hoe begin je eraan?

Wildplukken is helemaal terug van weggeweest. We zijn gebeten om onze tanden te zetten in wilde kruiden en groenten. En terecht! Ze zitten boordevol smaak, aansterkende vitaminen, mineralen en gezonde stoffen. Maar hoe begin je eraan?