Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Basiscursus vegetarisch koken

Minder dierlijke voeding eten is niet alleen gunstig voor het milieu en klimaat maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. De omschakeling naar een meer plantaardige menu gebeurt best weloverwogen zodat er geen tekorten ontstaan. In deze tweedelige cursus leggen we alvast de basis.

Biologische groenten uit je eigen tuin

Het is heerlijk om te smullen van knapperige onbespoten sla uit eigen tuin. Of dagverse tomaten en broccoli. Maar hoe krijg je gezonde planen in je moestuin zonder met giftige stoffen te gaan spuiten?

Biologische voeding: gezonder, of niet?

Biologische voeding is goed voor milieu, natuur, dierenwelzijn en eerlijke handel, dat is geweten. Maar is het nu ook gezonder of niet? Voedingsdeskundige en holistisch therapeut Thierry Maréchal geeft je gefundeerde inzichten in de biovoeding.

De natuurlijke huisapotheek, interactieve voordracht

Moeder natuur schonk ons vele kruiden waarmee je verschillende klachten en kwalen kan verzachten en je gezondheid kan ondersteunen. Meester herboriste Vicky Colman laat je de kracht van fytotherapie ontdekken, maar met de nodige aandachtspunten om kruiden veilig te gebruiken.

De natuurlijke huisapotheek, workshop

Wil jij ook jouw apothekerskast vullen met zelfgemaakte, natuurlijke en ecologische kruidenpreparaten? Moeder natuur schonk ons vele kruiden die gebruikt kunnen worden ter verzachting bij allerhande kwaaltjes.

De voedingsdriehoek

Hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit? De vernieuwde voedingsdriehoek zet de aloude voedingspiramide op zijn kop. Je krijgt recepten en tips mee voor een evenwichtige, gezonde en lekkere voeding.

Duurzame make-up en gelaatsverzorging

Jezelf verzorgen en maquilleren met producten die goed zijn voor jezelf en voor de wereld. In deze workshop werken we stap voor stap naar een stralende huid en naar een duurzaam dagelijks verzorgingsritueel.

Fermenteren voor beginners

Tijdens deze workshop leer je wortelen en koolsla fermenteren. Gefermenteerde groenten zitten vol probiotica (bacteriën die je darmflora verrijken). Dat is gezond ... én lekker! Met als bonus: gefermenteerde groenten kan je langer bewaren.

Gezonde limonades en ice teas

De zomer is in aantocht. Er komen tal van gelegenheden waar we verlangen, soms snakken, naar een dorstlesser. Met deze workshop tover in geen tijd een gezonde dorstlesser op de tuintafel of in de picknickmand.

Hoe leg ik een kruidentuin aan?

Een kruidentuin paart het schone aan het nuttige. Met hun structuur, kleur en bloemen vormen kruiden een prachtig plekje in je tuin. Maar je kan ook een heuse kruidentuin aanleggen. We zetten jou op weg.