Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Basiscursus vegetarisch koken

Minder dierlijke voeding eten is niet alleen gunstig voor milieu en klimaat maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Vegetarisch koken is niet moeilijk als je een paar basisrichtlijnen kent. En die krijg je in deze workshop.

Biologische groenten uit je eigen tuin

Het is heerlijk om te smullen van knapperige onbespoten sla uit eigen tuin. Of dagverse tomaten en broccoli. Maar hoe krijg je gezonde planen in je moestuin zonder met giftige stoffen te gaan spuiten?

Biologische voeding: gezonder, of niet?

Biologische voeding is goed voor milieu, natuur, dierenwelzijn en eerlijke handel, dat is geweten. Maar is het nu ook gezonder of niet? Voedingsdeskundige en holistisch therapeut Thierry Maréchal geeft je gefundeerde inzichten in de biovoeding.

De bij-vriendelijke tuin

Bijen koesteren is een actueel thema. De gezondheid van de bijen is een goede barometer om te weten hoe het met onze natuur gesteld is. Ook jij kan bijen helpen door de eigen tuin, groot of klein, om te toveren tot een paradijs voor bijen en vlinders.

De natuurlijke huisapotheek, voordracht

Moeder natuur schonk ons vele kruiden waarmee je verschillende klachten en kwalen kan verzachten en je gezondheid kan ondersteunen. Meester herboriste Vicky Colman laat je de kracht van fytotherapie ontdekken, met de nodige aandachtspunten om kruiden veilig te gebruiken.

De natuurlijke huisapotheek, workshop

Wil jij ook jouw apothekerskast vullen met zelfgemaakte, natuurlijke en ecologische kruidenpreparaten? Moeder natuur schonk ons vele kruiden die allerhande kwaaltjes kunnen verzachten.

De voedingsdriehoek

Hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit? De vernieuwde voedingsdriehoek zet de aloude voedingspiramide op zijn kop. Je krijgt recepten en tips mee voor een evenwichtige, gezonde en lekkere voeding.

Duurzame make-up en gelaatsverzorging

Jezelf verzorgen en maquilleren met producten die goed zijn voor jezelf en voor de wereld. In deze workshop werken we stap voor stap naar een stralende huid en naar een duurzaam dagelijks verzorgingsritueel.

Fermenteren voor beginners

Tijdens deze workshop leer je wortelen en koolsla fermenteren. Gefermenteerde groenten zitten vol probiotica (bacteriën die je darmflora verrijken). Dat is gezond ... én lekker! Met als bonus: gefermenteerde groenten kan je langer bewaren.

Gezonde limonades en ice teas

Een lekkere limonade zelf maken? Helemaal niet moeilijk en nog plezant ook. We maken zelf een siroop die de basis vormt voor een origineel drankje dat je kan serveren bij het ontbijt, brunch of (in het) aperitief!