Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Blik op de toekomst

De toekomst is onzeker, zoveel is zeker. Toch wagen we ons aan voorspellingen en ethische vragen over wat komen gaat. Boeiende uitdagingen en vernieuwingen staan ons te wachten.

Consuminderen, naar een kleinere voetafdruk

Duurzame ontwikkeling, wat betekent dat nu echt? We berekenen onze eigen ecologische voetafdruk. Wat kunnen we doen om onze voetafdruk te verkleinen? Niet eens zo moeilijk!

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Op 15 september 2015 bekrachtigden de Verenigde Naties de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor duurzame ontwikkeling die ze in 2030 willen bereiken. Hoor je wat je zelf kan doen om mee het tij te keren.

De oceaan, het klimaat en onze gezondheid

Een boeiend verhaal over hoe alles met alles verbonden is. Wereldwijd verdwijnen bossen in een zeer hoog tempo, met grote gevolgen voor de ecosystemen in de oceaan. Dit heeft dan weer gevolgen voor ecosystemen op het land, en op de gezondheid van de mens.

Droge voeten na de zondvloed

Is de toekomst een doemverhaal van klimaatverandering en conflicten? Of een droomverhaal waarbij technologische innovaties alle problemen uit de wereld helpen? We werpen een fascinerende blik op het komende parcours van de mensheid met een verrassend hoopvol einde.

Duurzame mode

Duurzame mode, we horen er meer en meer over. Maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe kan jij het in jouw leven integreren?

Is er een duurzaam klimaatbeleid in de Antwerpse haven?

Lozing van giftige stoffen, zoals PFAS, luchtvervuiling door chemische verbranding. Het lijkt of alles zomaar mogelijk is in de Haven van Antwerpen. Deze infosessie met een inleidende documentaire, vormt de basis voor een gesprek.

Permacultuur en je tuin klimaatproof maken

Ons klimaat verandert. Extreme weersomstandigheden maken dat duidelijk zichtbaar. Maak je tuin klimaatbestendiger door de principes van permacultuur in je tuin toe te passen.

Permacultuur in de samentuin

Jullie hebben een samentuin en willen daarin graag permacultuur toepassen. Wat is het precies en hoe pak je het aan? In deze workshop leer je het terrein analyseren en de mogelijkheden zien en werk je een duurzaam plan van aanpak uit.

Stop #ExpresDefect

In deze snelcursus maak je kennis met de grondstoffenproblematiek en geplande veroudering van elektronische toestellen.