Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Blik op de toekomst

De toekomst is onzeker, zoveel is zeker. Toch wagen we ons aan voorspellingen en ethische vragen over wat komen gaat. Boeiende uitdagingen en vernieuwingen staan ons te wachten.

Consuminderen, naar een kleinere voetafdruk

Duurzame ontwikkeling, wat betekent dat nu echt? We berekenen onze eigen ecologische voetafdruk. Wat kunnen we doen om onze voetafdruk te verkleinen? Niet eens zo moeilijk!

De oceaan, het klimaat en onze gezondheid

Een boeiend verhaal over hoe alles met alles verbonden is. Wereldwijd verdwijnen bossen in een zeer hoog tempo, met grote gevolgen voor de ecosystemen in de oceaan. Dit heeft dan weer gevolgen voor ecosystemen op het land, en op de gezondheid van de mens.

Duurzame mode

Duurzame mode, we horen er meer en meer over. Maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe kan jij het in jouw leven integreren?

Een globale en lokale kijk op water

Wereldwijd krijgen mensen te kampen met watergerelateerde problemen. Ook in België ervaren we waterstress. Hoe kunnen we ons waterverbruik efficiënt verlagen?

Hoe leven we in 2050?

De Europese Unie heeft het ambitieuze plan om van Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken, Wat zijn de uitdagingen om dit ambitieuze pakket aan ambities en maatregelen ook effectief te realiseren?

Hoop, een kompas in turbulente tijden

In deze workshop kijkt Steven Vromman naar de wereld waarin we leven en wat er mogelijk op ons afkomt. Dan gaan we op zoek naar mogelijke acties Je gaat naar huis met een aantal nieuwe inzichten en concrete acties voor een hoopvolle toekomst.

Is er een duurzaam klimaatbeleid in de Antwerpse haven?

Lozing van giftige stoffen, zoals PFAS, luchtvervuiling door chemische verbranding. Het lijkt of alles zomaar mogelijk is in de Haven van Antwerpen. Deze infosessie met een inleidende documentaire, vormt de basis voor een gesprek.

Permacultuur en je tuin klimaatproof maken

Ons klimaat verandert. Extreme weersomstandigheden maken dat duidelijk zichtbaar. Maak je tuin klimaatbestendiger door de principes van permacultuur in je tuin toe te passen.

Permacultuur in de samentuin

Jullie hebben een samentuin en willen daarin graag permacultuur toepassen. Wat is het precies en hoe pak je het aan? In deze workshop leer je het terrein analyseren en de mogelijkheden zien en werk je een duurzaam plan van aanpak uit.