Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Barokwandeling

Deze verkenningstocht door het historisch hart van Antwerpen voert ons langs de markante sporen van de barok. We bezoeken ook enkele monumentale kerken (indien toegankelijk voor publiek). Een directe kijk op de schittering van de Antwerpse barok!

Borgerhout, bakfietsen en pleintjesvoetbal

In het zeer dichtbevolkte Borgerhout is één bewoner op drie jonger dan 18. De schaarse groene en open ruimte worden er dus intensief gebruikt. Toch is hier de voorbije jaren veel gerealiseerd. Ontdek mee de winkeltjes, de bars, de galerijen, .... en waar bewoners van dromen en voor ijveren.

Congolese sporen

Tijdens deze tocht in Antwerpen ontdekken we de relatie tussen Antwerpen en Congo op cultureel en handelsvlak vanaf de 16de eeuw tot vandaag. We bespreken de kolonisatie van Congo, de verrijking van bepaalde Antwerpse families, ... Maar ook hoe onze kijk op dat koloniaal verleden verandert.

De kunst van het theezetten

Op welke manier beried ik mijn thee het beste? Zet je beter thee in glas of in keramiek? In deze workshop krijg je een inleiding over thee, de theeplant, de theesoorten en de belangrijkste principes bij het zetten van thee. Thee smaakt nooit meer hetzelfde!

Degustatie: culinair met thee

De wereld van de kwaliteitstheeën is ontzettend boeiend, rijk en eeuwenoud. Maar wat gebeurt er wanneer je de thee combineert met een hapje? Zoet, uiteraard, of met hartig gerechtje? Verken de mogelijkheden tijdens deze interactieve degustatie. Je gaat geïnspireerd naar huis!

Excursie naar het steenbakkerijmuseum E.M.A.B.B.

Een excursie naar het Steenbakkerijmuseum E.M.A.B.B. laat geen enkel facet van het roemruchte baksteenverleden van de Rupelstreek onbelicht. Een korte wandeling leid je door het dorpsgezicht Noeveren om terug te keren naar de steenbakkerijsite.

Fietsen langs de stroom

Antwerpen is bezig met een grootschalige heraanleg van de Scheldekaaien. Deze strook van 6,7 kilometer verandert de volgende jaren grondig van uitzicht met verschillende invullingen, gaande van een park tot innovatief bedrijventerrein. Ga mee op fietstocht langs de Kaaien!

Hedendaags / historisch Antwerpen

In de binnenstad van Antwerpen valt er heel wat hedendaagse architectuur te ontdekken. Gevestigde en jonge architectenbureaus realiseerden nieuwe interessante projecten die sterk ingebed zijn in een historische context. We nemen je mee naar enkele boeiende plekken.

Oosterse theeceremonie

De oorsprong van de theeplant ligt in China. De Chinese theecultuur is er al duizenden jaren oud. Men spreekt er ook over de virtuositeit van diegene die de thee bereidt. Tijdens deze stille theeceremonie beleven we de thee met al onze zintuigen.

Tunnels, blote voeten en geheimen in het bos

De wandeling 'Tunnels, blote voeten en geheimen in het bos' is ongeveer 4 km lang. Onderweg spot je bijzondere steenbakkerijrelicten en de geheime bewoners van het bosrijke gebied van de Schorre. De fascinerende regio staat symbool voor de kleiontginning en de baksteenindustrie.