Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Communiceren met je kind: 3 tot 12 jaar

Kinderen hebben een eigen denk-, gevoels- en beleefwereld. Luisteren naar kinderen is daarom bijzonder interessant en waardevol. Maar dit vraagt van volwassenen enkele specifieke vaardigheden. Hoe kom je te weten welke thema's je kind bezig houden?

Een puber in huis, hoe communiceer je er mee? 12+

Pubers maken vaak een stormachtige periode door. Ze zijn meester in het verleggen van grenzen en dat vraagt van ouders extra onderhandelingsvaardigheden. Naast een theoretisch kader om efficiënter met pubers te communiceren is er ook ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Grenzen aan pesten: 3 tot 12 jaar

Eén kind op vijf wordt gepest op school. Het is een probleem dat we samen moeten aanpakken, want pesten is een gedeelde verantwoordelijkheid. In de vorming leggen we de focus op het bespreekbaar maken van pesten en belichten we de rol van alle betrokkenen. We geven je tips.

Respectvol opvoeden

Van zodra je kind ter wereld komt ben je opeens vader of moeder. Er opent zich voor jou een wereld vol verwachtingen, nieuwe uitdagingen en vele vragen. In deze workshop kijk je met de ogen van je hart naar de eigenheid van je kind.

Waakzaam zorgen voor je tiener: 10 tot 18 jaar

Voor ouders en andere opvoeders van kinderen tussen 10 en 18 jaar die ervaren wat de dagelijkse opvoeding van een puber allemaal kan teweegbrengen in het gezin: van meningsverschil, discussie en debat tot spanning en conflict. We wisselen tips en inzichten uit.

Zet je kinderen creatief aan het werk

Deze online workshop bevat praktische tips voor ouders van 3- tot 12-jarigen om hun kinderen op een creatieve manier aan het werk te zetten. Tips, werkwijze, benodigdheden en een heleboel leuke ideeën komen aan bod, ideaal voor tijdens een lockdown of vakanties.