Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Actief, positief en creatief genieten van je pensioen

We leven steeds langer, veel langer. De pensioentijd duurt steeds langer. De moeite waard dus om er zorgzaam mee om te gaan en erin te investeren. Na deze voordracht ga je naar huis met tips hoe je dat concreet aanpakt.

Als ik nee zeg, voel ik me schuldig

Dagelijks komen er vragen op je af. Vaak durf je niet ‘neen’ zeggen of als je ‘neen’ zeg, voel je je daarna schuldig. In deze workshop staan we stil bij de manier waarop je omgaat met vragen, uitnodigingen, verwachtingen, veronderstellingen die op je afkomen.

Antwerpen Dam, wijk in transitie

Den Dam is niet meteen de meest gekende van de Antwerpse wijken. De geïsoleerde ligging maakt van Den Dam het kleine dorp in de stad. De wijk heeft een kleurrijke geschiedenis. Maar wat brengt de toekomst? De wijk is in volle transitie.

Art nouveau

Art nouveau kende een korte bloeiperiode maar een rijke toepassing. Van architectuur, glaskunst en juwelen tot affiches. Art nouveau in al haar vormen. We focussen op de mooiste art-nouveaubouwwerken met de meest diverse toepassingen in Parijs en Wenen.

Authentiek contact leren leggen

Ervaar ook jij heel wat ontmoetingen als moeilijk of niet helemaal ‘echt’? Beelden over jezelf, over de ander, zenuwen, onzekerheid, te hoge verwachtingen, ... werken als stoorzenders. Deze workshop biedt je een aanzet tot anders en authentieker contact leggen.

Baas over eigen gedachten – gedachtenmanagement

Je gedachten bijsturen om je welbevinden te vergroten en je doelen te bereiken, weg van het uitkomstloze tobben. Het lijkt een onbereikbare droom, maar dat is het niet. Het is een keuze en een beslissing.

Back-up

Reservekopie, back-up, synchroniseren, in the cloud, … Het zijn veelgebruikte termen die niet helemaal hetzelfde betekenen. In deze sessie geven we duidelijke info zodat je kan beslissen wat er voor jou werkt.

Basiscursus vegetarisch koken

Minder dierlijke voeding eten is niet alleen gunstig voor milieu en klimaat maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Vegetarisch koken is niet moeilijk als je een paar basisrichtlijnen kent. En die krijg je in deze workshop.

Bedgeheimen uit het verleden

Hoe ging het er aan toe in onze gewesten tussen de lakens? De maagden. Het huwelijk en overspel. De verboden seks en prostitutie. De bad-rituelen al dan niet met een erotisch kantje. De kuisheidsgordels. Het folteren en de straffen. Wanneer mocht je wél en wanneer niet vrijen van de kerk?

Biologische groenten uit je eigen tuin

Het is heerlijk om te smullen van knapperige onbespoten sla uit eigen tuin. Of dagverse tomaten en broccoli. Maar hoe krijg je gezonde planen in je moestuin zonder met giftige stoffen te gaan spuiten?