Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Als ik nee zeg, voel ik me schuldig

Dagelijks komen er vragen op je af. Vaak durf je niet ‘neen’ zeggen of als je ‘neen’ zeg, voel je je daarna schuldig. In deze workshop staan we stil bij de manier waarop je omgaat met vragen, uitnodigingen, verwachtingen, veronderstellingen die op je afkomen.

Authentiek contact leren leggen

Ervaar ook jij heel wat ontmoetingen als moeilijk of niet helemaal ‘echt’? Beelden over jezelf, over de ander, zenuwen, onzekerheid, te hoge verwachtingen, ... werken als stoorzenders. Deze workshop biedt je een aanzet tot anders en authentieker contact leggen.

Baas over eigen gedachten – gedachtenmanagement

Je gedachten bijsturen om je welbevinden te vergroten en je doelen te bereiken, weg van het uitkomstloze tobben. Het lijkt een onbereikbare droom, maar dat is het niet. Het is een keuze en een beslissing.

Back-up

Reservekopie, back-up, synchroniseren, in the cloud, … Het zijn veelgebruikte termen die niet helemaal hetzelfde betekenen. In deze online sessie geven we duidelijke info zodat je kan beslissen wat er voor jou werkt.

Basiscursus vegetarisch koken

Minder dierlijke voeding eten is niet alleen gunstig voor het milieu en klimaat maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. De omschakeling naar een meer plantaardige menu gebeurt best weloverwogen zodat er geen tekorten ontstaan. In deze tweedelige cursus leggen we alvast de basis.

Bedgeheimen uit het verleden

Hoe ging het er aan toe in onze gewesten tussen de lakens? De maagden. Het huwelijk en overspel. De verboden seks en prostitutie. De bad-rituelen al dan niet met een erotisch kantje. De kuisheidsgordels. Het folteren en de straffen. Wanneer mocht je wél en wanneer niet vrijen van de kerk?

Biologische groenten uit je eigen tuin

Het is heerlijk om te smullen van knapperige onbespoten sla uit eigen tuin. Of dagverse tomaten en broccoli. Maar hoe krijg je gezonde planen in je moestuin zonder met giftige stoffen te gaan spuiten?

Biologische voeding: gezonder, of niet?

Biologische voeding is goed voor milieu, natuur, dierenwelzijn en eerlijke handel, dat is geweten. Maar is het nu ook gezonder of niet? Voedingsdeskundige en holistisch therapeut Thierry Maréchal geeft je gefundeerde inzichten in de biovoeding.

Blik op de toekomst

De toekomst is onzeker, zoveel is zeker. Toch wagen we ons aan voorspellingen en ethische vragen over wat komen gaat. Boeiende uitdagingen en vernieuwingen staan ons te wachten.

Borgerhout, bakfietsen en pleintjesvoetbal

In het zeer dichtbevolkte Borgerhout is één bewoner op drie jonger dan 18. De schaarse groene en open ruimte worden er dus intensief gebruikt. Toch is hier de voorbije jaren veel gerealiseerd. Ontdek mee de winkeltjes, de bars, de galerijen, .... en waar bewoners van dromen en voor ijveren.