Vormingsaanbod

  • Rubriek

  • Type

  • Filters resetten

Als ik nee zeg, voel ik me schuldig

Dagelijks komen er vragen op je af. Vaak durf je niet ‘neen’ zeggen of als je ‘neen’ zeg, voel je je daarna schuldig. In deze workshop staan we stil bij de manier waarop je omgaat met vragen, uitnodigingen, verwachtingen, veronderstellingen die op je afkomen.

Authentiek contact leren leggen

Ervaar ook jij heel wat ontmoetingen als moeilijk of niet helemaal ‘echt’? Beelden over jezelf, over de ander, zenuwen, onzekerheid, te hoge verwachtingen, ... werken als stoorzenders. Deze workshop biedt je een aanzet tot anders en authentieker contact leggen.

Back-up

Reservekopie, back-up, synchroniseren, in the cloud, … Het zijn veelgebruikte termen die niet helemaal hetzelfde betekenen. In deze online sessie geven we duidelijke info zodat je kan beslissen wat er voor jou werkt.

Basiscursus vegetarisch koken

Minder dierlijke voeding eten is niet alleen gunstig voor het milieu en klimaat maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. De omschakeling naar een meer plantaardige menu gebeurt best weloverwogen zodat er geen tekorten ontstaan. In deze tweedelige cursus leggen we alvast de basis.

Biologische groenten uit je eigen tuin

Het is heerlijk om te smullen van knapperige onbespoten sla uit eigen tuin. Of dagverse tomaten en broccoli. Maar hoe krijg je gezonde planen in je moestuin zonder met giftige stoffen te gaan spuiten?

Blik op de toekomst

De toekomst is onzeker, zoveel is zeker. Toch wagen we ons aan voorspellingen en ethische vragen over wat komen gaat. Boeiende uitdagingen en vernieuwingen staan ons te wachten.

Borgerhout, bakfietsen en pleintjesvoetbal

In het zeer dichtbevolkte Borgerhout is één bewoner op drie jonger dan 18. De schaarse groene en open ruimte worden er dus intensief gebruikt. Toch is hier de voorbije jaren veel gerealiseerd. Ontdek mee de winkeltjes, de bars, de galerijen, .... en waar bewoners van dromen en voor ijveren.

Bril van het verschil

‘De bril van het verschil’ is een hulpmiddel om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we omgaan met (levensbeschouwelijk) verschil in onze superdiverse samenleving. Tijdens de vorming maak je kennis met de verschillende brillen die elk een andere kijk op verschil in onze samenleving bieden.

Burn-out als wake-upcall

Bij zowel werkgerelateerde als parentale burn-outs zegt het lichaam 'stop', zo kan het niet verder. Het moeilijkste is dit signaal ter harte nemen. Maar de oorzaak ligt niet alleen bij onszelf: wat is er maatschappelijk aan de hand? Vanwaar al die stress?

Canva: maak je eigen grafische ontwerpen

Ben je graag creatief bezig met grafische ontwerpen? Sociale-mediaberichten, flyers, kaartjes, …  Het kan allemaal op een eenvoudige manier met het gratis, online programma Canva.