Vormingsaanbod

Gezonde limonades en ice teas

Type: Workshop

Aantal sessies: 1 online sessie (via Zoom)

Doelgroep: Volwassenen (+18)

De zomer is in aantocht. Er komen tal van gelegenheden waar we verlangen, soms snakken, naar een dorstlesser. Ondertussen zijn de meeste mensen zich bewust dat commerciële drinks zoals limonades en ice teas niet alleen veel additieven of E-nummers bevatten maar ook tonnen suiker. Ze lessen de dorst, maar dragen meestal niet bij aan gezonde voedingstoffen.

Maar het kan anders. Met een kleine voorraad aan producten uit de natuurvoeding en biologische sappen, tover je in geen tijd een gezonde dorstlesser op de tuintafel of in de picknickmand. Hierbij proberen we zoveel mogelijk de natuur in ons glas te brengen. De drankjes bevatten biologische sappen, kruiden, theesoorten, specerijen en worden gezoet met natuurlijke zoetmiddelen.

We starten met een stukje theorie waarbij we de gezondheidsvoordelen van theesoorten en een aantal kruiden behandelen. Je ontdekt daarnaast ook de natuurlijke zoetmiddelen. Dan ga je praktisch aan de slag en maak je enkele gezonde dorstlessers in eigen keuken zoals een kurkumalimonade, probiotische limonade en enkele zomerse ijstheeën.

Als deelnemer kook je actief mee. Het is een leuke ervaring die veel voldoening geeft. Door samen te koken leer je wat er voor jou goed en minder goed lukt én daarover kan je direct vragen stellen. Een week voor de workshop ontvang je de ingrediëntenlijst. Voor de workshop zet je de ingrediënten in de keuken klaar. De cursus met recepten ontvang je enkele dagen op voorhand.

Deze online workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa regio Antwerpen.

Praktisch

Je betaalt voor deze activiteit € 75 + €10 gebruik Zoom

Je vraagt per deelnemer max € 8

Min. aantal deelnemers 8

Max. aantal deelnemers 18

Kan online georganiseerd worden.

Freelancer img

Begeleider

Sigrid Dewaele

Stuur e-mail

Bel 0478 740323

Meer info

Hoe vraag je deze activiteit aan?

  1. Lees hoe je een activiteit aanvraagt en wat de voorwaarden zijn.
  2. Spreek met de begeleider een datum, begin-, en einduur en locatie af.
  3. Afspraak geregeld? Vraag deze activiteit aan

Neem contact op met info@avansavormingsaanbod.be als de begeleider niet reageert.