Vormingsaanbod

De bij-vriendelijke tuin

Type: Interactieve voordracht

Aantal sessies: 1 (standaard 2,5 uur)

Doelgroep: volwassenen (18+)

Bijen koesteren is een actueel thema. De gezondheid van de bijen is een goede barometer om te weten hoe het met onze natuur gesteld is. Eén derde van alles wat we eten is afhankelijk van de bestuiving door de bij. In Vlaanderen zijn er 350 soorten bijen, waaronder solitaire bijen, hommels en honingbijen. Allen zijn ze belangrijk voor de bestuiving. Ook andere insecten, zoals vlinders, bestuiven bloemen.

Iedereen kan bijen helpen door de eigen tuin, groot of klein, om te toveren tot een paradijs voor bijen en vlinders. Herborist Leen neemt ons tijdens deze voordracht mee doorheen de seizoenen en bespreekt bij-vriendelijke planten. Haar PowerPoint-presentatie illustreert ze met foto’s uit de eigen ecologische tuin.

Die tuin is gelegen aan de Grote Nete in Geel. Tien jaar geleden was het grasland met weinig biodiversiteit. Nu is het een paradijs voor bijen, vlinders, insecten en vogels, … Ben je na het volgen van de presentatie gebeten om de tuin aan de Grote Nete in levende lijve te bezoeken? Dat kan van mei tot oktober. Leen is herborist en kruidenverwerker. Ze leidt je met veel passie rond. Na het tuinbezoek genieten we nog na met een natje en een droogje.

Deze voordracht wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa regio Antwerpen.

Praktisch

Je betaalt voor deze activiteit € 75

Je vraagt per deelnemer max € 8

Als organisator zorg je voor een laptop, beamer en scherm

Freelancer img

Begeleider

Leen Daems

Stuur e-mail

Bel 0474 69 90 31

Meer info

Hoe vraag je deze activiteit aan?

  1. Lees hoe je een activiteit aanvraagt en wat de voorwaarden zijn.
  2. Spreek met de begeleider een datum, begin-, en einduur en locatie af.
  3. Afspraak geregeld? Vraag deze activiteit aan

Neem contact op met info@avansavormingsaanbod.be als de begeleider niet reageert.