Vormingsaanbod

Basiscursus vegetarisch koken

Type: Workshop

Aantal sessies: 2 online sessies (via Zoom)

Doelgroep: Volwassenen (+18)

Minder dierlijke voeding eten is niet alleen gunstig voor het milieu en klimaat maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. De omschakeling naar een meer plantaardige menu gebeurt best weloverwogen zodat er geen tekorten ontstaan.  In deze tweedelige workshop leggen we alvast de basis.

In de eerste sessie ontdek je hoe je een volwaardige vegetarische of vegane maaltijd op tafel tovert. Hiervoor gebruiken we een handige tool: de Veggie Wijzer, ontworpen door De Natuurkeuken. Welke zijn de belangrijkste componenten en waarop let je om geen tekorten te krijgen? Via een thuisoefening en cookalong workshop zet je theorie om in praktijk: je bereidt een volwaardige vegetarische maaltijd in je eigen keuken, begeleid door de docent.

In sessie 2 bespreken we de voor- en nadelen van plantaardige eiwitbronnen en gaan we dieper in op peulvruchten. Wat is er zo bijzonder aan peulvruchten, welke soorten zijn er en hoe bereid je ze op de correcte manier? Na de theorie en receptenbespreking trekken we onze keukens weer in voor de bereiding van een aantal gerechten met peulvruchten tijdens de cookalong workshop.

Als deelnemer kook je dus actief mee. Het is een leuke ervaring die veel voldoening geeft. Door samen te koken leer je wat er voor jou goed en minder goed lukt én daarover kan je direct vragen stellen. Een week voor de workshop ontvang je de ingrediëntenlijst. Voor de workshop zet je de ingrediënten in de keuken klaar. De cursus met recepten ontvang je enkele dagen op voorhand.

Deze online workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa regio Antwerpen.

Praktisch

Je betaalt voor deze activiteit € 150 + € 10 gebruik Zoom

Je vraagt per deelnemer max € 16

Min. aantal deelnemers 8

Kan online georganiseerd worden.

Freelancer img

Begeleider

Sigrid Dewaele

Stuur e-mail

Bel 0478 740323

Meer info

Hoe vraag je deze activiteit aan?

  1. Lees hoe je een activiteit aanvraagt en wat de voorwaarden zijn.
  2. Spreek met de begeleider een datum, begin-, en einduur en locatie af.
  3. Afspraak geregeld? Vraag deze activiteit aan

Neem contact op met info@avansavormingsaanbod.be als de begeleider niet reageert.