Vormingsaanbod

Soufiane, onze nieuwe collega

We verwelkomden in september Soufiane (38) als boekhouder en ondersteuner van het vormingsaanbod. We zetten ons neer voor een kennismakingsgesprek.

 

Ik hou van …

Wat is je lievelingsgerecht?

Soufiane: “Het is moeilijk om één gerecht uit te kiezen, maar doe mij maar een Penne Ariabata.”

 

Je favoriete land?

Soufiane: “Als ik één moet kiezen, dan Italië. Het bevalt iedere keer. De geschiedenis en cultuur, het eten, de mensen, …”

 

Je favoriete hobby?

Soufiane: “Ik heb twee kindjes, dus daar gaat veel tijd naar. Zondag ga ik meestal fitnessen. Verder zit ik op de beurs, een ontdekking van tijdens corona. Ik heb toen ook heel veel gelezen, vooral over geschiedenis. De tijd van de Franse Revolutie tot heden interesseert me het meest: de ontvoogdingsstrijd tegen kerk en aristocratie, voor individuele vrijheden. Heel interessant.”

 

Aan de slag bij Avansa

 

Hoe ben je bij Avansa terechtgekomen?

Soufiane: “Dankzij mijn vrouw. Zij drong erop aan dat ik solliciteerde. Ik had een drukke job als zelfstandig consultant. Dat combineert slecht met het gezinsleven. Maar ik kom uit het bedrijfsleven en had mijn twijfels over werken in de sociaal-culturele sector. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek, was ik meteen overtuigd. Ik heb dan ook direct ja gezegd toen ik de job aangeboden kreeg.”

 

Wat breng je mee uit je vorige job?

Soufiane: “Ik kan goed zelfstandig werken en hou ervan een correcte administratie en boekhouding te voeren.”

 

Waar kijk je het meest naar uit?

Soufiane: “Werken in de sociaal-culturele sector. Ik heb vroeger vrijwilligerswerk gedaan. Ik merkte toen dat het veel voldoening geeft om iets te kunnen doen voor de mensen in maatschappelijk kwetsbare positie, om hen een duwtje in de rug te geven. Ik hoop met mijn inzet in Avansa mee een verschil te maken.”