Vormingsaanbod

Frede versterkt ons team vormingsaanbod

Femke Frede Brauwers komt het team van het Avansa vormingsaanbod versterken. Frede is non-binair en heeft liefst dat er met een genderneutraal voornaamwoord naar hen verwezen wordt (die/hun/hen). Maar zij/haar/haar vindt die (of ze :-)) ook oké. Nu Kristina met pensioen gaat, vormt die een tandem met Kris. Marianne blijft voor de administratieve ondersteuning zorgen. Maak samen met ons kennis met Frede.

Frede

De favorieten

Wat is je lievelingsgerecht?

Frede: “Alle soorten pizza! Maar mijn favoriete pizza in mijn lokale pizzeria is Quattro Stagione, met diverse soorten groenten en vleesjes.”

Je favoriete land?

Frede: “Zweden. Mijn nonkel was er ambassadeur en ik ben er twee keer op bezoek geweest, telkens in de zomer. De eerste keer vrij kort met mijn zus. De tweede keer wat langer met het hele gezin. Heel fijne herinneringen zijn dat.”

Je favoriete hobby?

Frede: “Ik heb twee hobby’s waar ik veel tijd insteek. Ik zing in een koor, al tien jaar, maar ondertussen al vier jaar in hetzelfde koor. Als mezzosopraan. Ik doe het 1 dag per week. Mijn zus is dirigent bij het koor, wat het nog leuker maakt.

Mijn tweede intensieve hobby is burlesque. Ken je dat? Neen? Het is een performance art met een combinatie van muziek, dans, theater, … en strippen. Ik creëer ook mijn eigen outfit. Eigenlijk was ik op zoek naar een nieuwe dansgroep, maar ik vond niets dat me aansprak. Een vriendin overtuigde me om een workshop burlesque te proberen. En dat sprak me meteen enorm aan. Ik ben enorm gegroeid in durf en zelfbeeld. En het is een creatieve uitlaatklep. Vlak voor corona trad ik toe tot een performancegroep, en toen viel alles stil. Afgelopen februari hadden we dan eindelijk een grote show in een uitverkochte theaterzaal. In de zomer volgen er een aantal kleine performances en volgend jaar februari staat er weer een grote show op het programma.”

En nu bij Avansa

Hoe ben je bij Avansa terechtgekomen?

Frede: “Ik heb toegepaste psychologie gestudeerd en een lerarenopleiding gevolgd bij Thomas More. Ik ben in het onderwijs gestapt. Ik vond het een zware job en ik had het gevoel dat ik niet alles kon betekenen voor de kinderen. Ik ben dan op zoek gegaan naar een organisatie waar ik me kon vinden in de missie. En bij Avansa heb ik die job gevonden.”

Waar kijk je het meest naar uit?

Frede: “Ik kijk ernaar uit om de mensen te leren kennen: de freelancers en de mensen die de vormingen boeken. En om iets te realiseren.”

 

Frede komt het team Avansa vormingsaanbod versterken, Kristina gaat met pensioen.

Het team vormingsaanbod bestaat vanaf juli uit Kris, Frede en, voor de administratieve opvolging, Marianne.

Lees het afscheidsinterview met Kristina.

 

Femke en Kristina
Femke start bij Avansa, Kristina gaat met pensioen