Vormingsaanbod

FMDO vzw

FMDO (Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties) verbindt en versterkt mensen in de superdiverse samenleving van vandaag en morgen. Ze doen dit met sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond en gedreven vrijwilligers die het hart van FMDO vormen.

Contactpersoon: Leidy Soto

 

De begeleiders en hun workshops

Hellen Veldbloem

Hellen

Hellen Veldbloem is de voorzitster van Wimakandra, een multiculturele vereniging die gemeenschappen uit verschillende culturen via kennis en overdracht bij elkaar brengt.

Hellen brengt je haar theeceremonie uit Suriname. Ze vertelt over de naam Suriname, de natuur en hoe verschillende kruidentheeën voor diverse (soms medicinale) doeleinden gebruikt worden.

Ze bereidt een gemberthee voor met een mix van citrusvruchten en de zurige ananas. Heerlijk!

Benodigde materialen voor Hellen:

 • waterkoker
 • 2 Liter water (liefst spa)

 

Fatiha Boujdaine

Fatiha

Fatiha Boujdaine draagt als voorzitster van Eshtaar-art culturele integratie hoog in het vaandel. De vereniging biedt verschillende workshops aan voor middelbare scholieren, zodat ze kennis kunnen maken met uiteenlopende aspecten en tradities van de Marokkaanse en Arabische cultuur.

Tijdens haar gezellige theeceremonie krijgen je uitleg over het gebruik van muntthee in de Arabische cultuur. Je kan ook zelf genieten van de thee, met bijpassende koekjes. Smakelijk!

Benodigde materialen voor Fatiha:

 • waterkoker
 • 2 liter water (liefst spa)

 

Maria Cristina Marticorena

Maria Cristina

Sinds mei 2021 zet Maria Cristina Marticorena zich in als vrijwilliger bij FMDO. Ze werkt mee aan de organisatie van sociaal-culturele activiteiten en aan de ontwikkeling van nieuwe initiatieven om het divers samenleven te verbeteren. Zo stond ze mee aan de wieg van dit project ‘Thee, een venster op cultuur’.

Ze neemt je mee op een boeiende reis door de wereld van medicinale infusies, waar we de rijke tradities van Latijns-Amerika, de Middellandse Zee en Azië verkennen. Deze infusies brengen natuurlijke krachten samen in harmonie, met de eigenschap om ontstekingen te verminderen, bacteriën te bestrijden, schimmels af te weren, antioxidanten te leveren en pijn te verlichten.

Gember en oregano zijn de onmisbare sterren in deze verrukkelijke infusies van natuurlijke geneeskunde, waarbij een harmonieus samenspel van kruiden, fruit, bloemen en wortels de hoofdrol speelt. Deze ingrediënten dragen bij aan de heilzame eigenschappen en heerlijke smaak van de infusies, en ze brengen de rijke tradities van verschillende delen van de wereld samen in een enkele kop vol gezondheidsvoordelen.

Benodigde materialen voor Cristina:

 • waterkoker
 • 2 liter water (liefst spa)
 • laptop
 • beamer

 

Juani Ramirez

Juani

Juani Ramirez is voorzitster van Yawar Mistty (Sangre Mestiza / HalfBloed), een culturele vereniging die werkt rond dansen, gastronomie en solidariteit. De leden van de vereniging hebben een hechte band met Latijns-Amerika, voornamelijk Peru.

Tijdens de workshop maken we een denkbeeldige, visuele reis naar Peru. In de ceremoniële Infusie Workshop staat Hierba Luisa (citroenverbena) centraal, de aromatische en helende plant die Juani dankzij haar moeder heeft leren kennen en veel gebruikt wordt in Zuid-Amerika en Azië. Dit kruid met citroensmaak en -aroma wordt verwerkt in een verscheidenheid van producten: in medicinale thee, limonade en gourmet, maar ook als bestanddeel van parfum, (muggen)afweermiddel of luchtverfrisser.

Benodigde materialen voor Juani:

 • waterkoker
 • 2 liter water (liefst spa)
 • beamer
 • laptop

 

Dalia Busorio

Dalia

Dalia Busorio neemt je mee op een betoverende reis door Peru. Van de majestueuze bergen tot aan de weelderige jungle, en natuurlijk naar de bruisende stad Lima. Maar deze reis is meer dan alleen het bewonderen van landschappen. Het is een ontdekkingsreis naar de verborgen schatten van de Peruaanse cultuur.

In haar workshops brengt Dalia je in contact met de verscheidenheid aan Peruaanse theeën en hun diverse toepassingen. Je leert hoe verschillende kruiden en planten, afkomstig uit de rijke natuur van Peru, worden gebruikt om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. Van het kalmeren van een onrustige maag tot het verlichten van pijnlijke gewrichten, de kracht van deze eeuwenoude tradities zal je verwonderen.

Met Dalia als je gids, ervaar je Peru op een unieke manier, in alle geuren en smaken. Je ontdekt hoe de tradities van een volk weerspiegeld worden in iets zo eenvoudig en toch zo betekenisvol als een kopje thee.

Benodigde materialen voor Dalia:

 • waterkoker
 • 2 liter water (liefst spa)
Freelancer img

Stuur e-mail

Bezoek website

Organisatie

FMDO