Vormingsaanbod

Ingrid Janssens

De tuin, een vriendelijke toegangspoort die verleidt tot verbinding…
En daar zijn Samentuinen het mooiste voorbeeld van!

‘Aloysia’s Tuin’ werd begin dit jaar (januari 2021) opgericht door Ingrid Janssens. Als ecologisch tuincoach en herboriste helpt zij iedereen die zijn of haar tuin op een ecologische manier wil (her)aanleggen. Niet enkel particulieren maar ook verenigingen kunnen bij haar terecht.

Buiten een 15jarige carrière achter de schermen van diverse theaters werkte ze mee aan tal van artistieke projecten in de sociaal culturele sector.
Een steeds groter gebrek aan natuurbeleving in de stad wekte haar interesse in het vergroenen en toegankelijk maken van verwaarloosde plekken binnen een stedelijke omgeving.
Ondertussen heeft zij een jarenlange ervaring in het opstarten, aanleggen en coördineren van verschillende samentuinen en deelt ze graag haar kennis en knowhow over het duurzamer maken van een gedeelde tuin.
Na een lange periode van heel veel zelfstudie volgde ze een jaaropleiding permacultuur ontwerp bij ‘het Voedselbos’ in Kruishoutem en een wildpluk jaaropleiding bij Lieve Galle. Sinds 2019 vervolmaakt ze haar kruiden- en plantenkennis tijdens de 2 jaar durende avondopleiding Herborist aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg.

Creatief denken en ecologisch tuinieren, recuperatie van materialen, klimaatbestendigheid, de juiste plantenkeuze, beplantingsplannen opmaken, opkweek, onderhoud, oogst verwerking en delen, voedsel en/of thuisapotheek…. Dat is al heel wat en hoe pak je dat aan in groep? Hoe pijnpunten bespreekbaar maken en wat kan daaruit voort ’bloeien’? Waarom zijn biodiversiteit én diversiteit in de tuiniersgroep hier samen zo belangrijk?

‘Aloysia’s Tuin’ biedt vanuit haar passie en liefde voor mens en natuur meer dan een doorsnee tuiniersworkshop en houdt buiten het tuinieren op zich vooral ook de duurzaamheid van de groep voor ogen. Het voortbestaan van de tuin hangt er immers vanaf en die tuin is op zijn beurt bijzonder gul in vele opzichten!

 

Freelancer img

Stuur e-mail

Bel 0497 36 99 93

Bezoek website

Organisatie

Aloysia’s Tuin

Expert in

ecotuincoaching, permacultuur